Deeg:
350 gram bloem
250 gram koude roomboter in stukjes
175 gram suiker
beetje zout
paneermeel
2 eieren
Vulling:
minimaal acht goudrenetten (ik doe meestal meer als in het recept staat)
100 gram suiker
100 gram rozijnen
citroensap
beetje kaneel
Bereidingswijze:
Kneed de boter, bloem, suiker, zout en 1 ei tot een samenhangende bal.
Leg deze nu ongeveer een half uur in de koelkast.
Schil de appels en snijd ze in stukjes.
Neem het bakblik en vet deze in met boter.
Bestrooi daarna het bakblik met paneermeel.
Er mag geen boter meer zichtbaar zijn!
Laat de rozijnen wellen in handwarm water, en daarna kun je bijvoorbeeld marineren in rum.
Haal het deeg uit de koelkast en rol deze plat op een bebloemde ondergrond.
Bekleed het bakblik met het deeg. Wat je overhoud leg je even apart!
Meng nu de stukjes appel, rozijnen, suiker en kaneel door elkaar en citroensap.
Vul het bakblik met het mengsel bijna tot aan de rand.
Rol nu het deeg dat je overhad weer uit op de bebloemde ondergrond.
Snijd hiervan smalle reepjes en leg deze kruislings over de appel heen.
Druk de randjes een beetje aan.
Klop het ei los en strijk het met een kwastje over het deeg zodat de taart een mooie kleur krijgt.
Zet de taart 75 minuten in de oven die op ongeveer 180 graden zet.